Afscheid!
Lieve vrienden en familie,
Meer dan een week geleden sinds mijn laatste post: dus er zal wel niets gebeurd zijn. Integendeel!
Afgelopen vrijdag eerst een 'afscheidsdagje' gehad. Het afscheid van de Schatten viel me af en toe toch wat zwaarder dan ik had gedacht. Vooral in 'mijn afscheidskring' had ik het even moeilijk. Probeer het maar eens droog te houden als je een keer of 15 'Ik vind jou lief.' te horen krijgt.. Maar het is me gelukt! De badeendjes met kaartjes eraan, waar ik 2 uur op heb zitten zwoegen, waren een groot succes. Gelukkig. Diezelfde avond het afscheid van Alex. Ik heb het de hele avond drooggehouden, maar toen ik wegging kreeg ik wel even een realiteitsschok. 'Hij gaat naar de andere kant van de wereld. Ik straks ook. We zullen alles en iedereen hier voor lange tijd moeten missen. * Slik.*' Maar het voelde goed. We gaan onze droom waarmaken, iets waar niet iedereen de mogelijkheid toe heeft.
Na een lekker lui bankhang-weekend kreeg ik maandag, na vorige week een aantal keren heen en weer gemaild te hebben met de organisatie, eindelijk duidelijk nieuws over mijn vliegticket. En wel in de vorm van een mailtje met 2 vluchtschema's erin! Of ik even wilde kiezen.
Nu was mijn keuze in principe al snel gemaakt, maar mijn 'voorkeursvlucht' zou ervoor zorgen dat ik om 0u30 zaterdag op zondag, op het vliegveld aan zou komen. Dat was dus nog wel even een puntje, want gaan er 's nachts wel 'shuttle-busjes' van het vliegveld naar het Hostel waar ik maandag een oriëntatiedag zal hebben? Na nog wat mailtjes heen en weer blijkt dat ik niet op het vliegveld hoef te overnachten. Oftewel: mijn vertrekdatum is bekend!
FRI 28OCT AMSTERDAM NL FRANKFURT DE 2015 2120
FRI 28OCT FRANKFURT DE SINGAPORE SG 2350 1800, aankomst 29 okober
SAT 29OCT SINGAPORE SG PERTH WA 1920 0030, aankomst 30 oktober
Vertaling van het schema hierboven: Ik vertrek vrijdag 28 Oktober om 20u15 vanaf Schiphol! Ik vlieg dan via Frankfurt en Singapore naar Perth, waar ik zaterdag- op zondagnacht om 0u30 zal landen.
Nadat ik me heb opgefrist in het Hostel en zondag de hele dag door Perth heb gedwaald, zal ik maandag een 'oriëntatiedag' hebben. Hier leer ik allerlei, hopelijk nuttige, dingen over Australië en zal ik een rekening openen, een sim-kaart ontvangen en andere dingen regelen/krijgen. Na deze drukke dag zal ik dinsdag nog een keer vliegen. Nu richting Adelaide, waar als het goed is de familie Sommariva, of in elk geval een deel ervan, mij staat op te wachten. Wat er de rest van de week gaat gebeuren weet ik (nog) niet, maar het wordt vast leuk!
We (m'n uitzwaaicommité en ik) vertrekken vrijdag de 28e 's ochtends al naar de randstad; kunnen we nog even langs mijn lieve familie en weten we zeker dat we op tijd komen voor het inchecken! (Want ja, daar maakt deze controlfreak zich nu al zorgen om..)
Dus, iedereen die me nog wil zien: Laat het me weten! Voor m'n vrienden is er een afscheidsfeest, op 21 Oktober. Voor iedereen die daar niet aanwezig is, maar mij nog wel wil zien, geldt: Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!
Ik ben nu al ruim een week bezig met alles regelen, het is zoveel werk! Het eerste wat rond moest zijn was de vlucht. Zonder precieze vertrekdatum is het niet mogelijk de oriëntatiedag te boeken en erg lastig om je verzekering en visum te regelen. De officiële mail over mijn ticket kreeg ik woensdag, dus pas sinds dat moment kon ik de rest regelen. Mijn verzekering heb ik woensdag direct aangevraagd en mijn visum regel ik vrijdag. Als dat eenmaal rond is, zijn het vooral de 'kleine' dingen die ik nog moet regelen: een backpackrugzak kopen (Moet hem eerst nog kiezen.. jullie kennen me, moet ik nog meer zeggen?), bepalen wat ik wel en niet mee ga nemen (Zelfde als hiervoor..) en natuurlijk afscheid nemen van iedereen! Kan nu al wel huilen als ik me bedenk dat ik zo ontzettend lang niet hier zal zijn.. 7 maanden zonder papa en mama, 7 maanden zonder kleine zusjes, 7 maanden zonder beste vriendin, 7 maanden geen borrels/feestjes met vrienden, 7 maanden niet kroelen met Baboe..etc.!
Maar, daar krijg ik wel een geweldige tijd voor terug! Ik ga naar de andere kant van de wereld, een totaal nieuwe cultuur ervaren, bij een leuk gezin in huis. Zoals ik al zei, ik ga bij de familie Sommariva wonen. Deze familie bestaat uit: Papa Ben, Mama Tamara (36), Zoon Oskar (8) en Zoon Willem (6). Ze wonen, met de twee katten van Oskar en Willem, op een stuk niemandsland. Officieel gezien wonen ze in McLaren Vale, South Australia, Australia (Google Maps, geweldige uitvinding!), maar hun huis staat op '10 acres of scrub', oftewel 40 468.5642 m2 land dat niet onderhouden wordt. Vanuit 'mijn slaapkamer' heb ik uitzicht op kangoeroes! Ben & Tamara runnen samen een restaurant, Hij is de Chef en Zij de Manager. Doordat ze vooral 's middags en 's avonds werken, hebben ze iemand nodig die er dan voor Oskar & Willem kan zijn. Tot op dit moment heeft Tamara die taak op zich genomen, maar nu de jongens wat groter zijn wil ze haar mannetjes toevertrouwen aan iemand anders, zodat zij weer kan gaan werken. De jongens gaan naar een 'Steiner School', hier in Nederland Vrije School genoemd, en mogen eigenlijk niet achter de spelcomputer en geen televisie kijken. Het zijn volgens mij allebei twee energieke jongens die graag nieuwe dingen proberen en leren. Ik heb er zin in!
Mijn 'werkweek' zal er, buiten de vakanties om, redelijk rustig uitzien, aangezien 'the boys' naar school gaan en de ouders de zondag, maandag en dinsdag voor hun rekening nemen. Buiten de 'School Holidays' om zal ik er woensdag, donderdag en vrijdag van 15u15 tot 18u en zaterdag van 9u tot 18u voor de jongens zijn, net als de meeste zaterdagavonden, i.v.m. evenementen in het restaurant. Ik zal de jongens van school halen, een snack met ze eten, iets met ze ondernemen (evt. Sportclubjes etc.) en wat avondeten klaarmaken (vaak alleen opwarmen, gelukkig. Dat kan Keukenprinses Lotte!). Op de zaterdagen zal ik er zoveel mogelijk voor proberen te zorgen dat er een 'grote activiteit' op het programma staat, omdat ik ze dan de hele dag 'heb'. In de vakanties zal ik er woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 9u tot 18u en de zaterdagavonden voor de jongens zijn. Dit zullen dus de weken zijn met de meeste uitdaging. Maar die neem ik met beide handen aan!
Nu hebben jullie nog steeds geen flauw idee hoe de familie eruitziet. Zoals beloofd heb ik een 'family photo' geregeld, die ik in het foto-album van de site gestopt heb. Op de foto staan, van links naar rechts: Willem (6), Tamara, Oskar (8) en Ben. Zoals te zien is: Oskar wou niet op de foto.. (Ik kreeg 4 foto's toegestuurd. Op deze foto kijkt hij nog vriendelijk. Geloof me.)
Nou, dit was het wel weer voor nu. Volgens mij heb ik alles beschreven wat er sinds het vorige verslag gebeurd is.. Ik hoop dat ik nog van iedereen afscheid kan nemen!
Liefs & knuffels,
Lotte
Spannend Lotte!
Ja een hele bijzondere tijd... Wauw, dat uitzicht! Bijzonder hoor! Ik hoop wel dat je daar ook leeftijdsgenoten kunt ontmoeten, want ik weet uit ervaring hoe belangrijk dat ook is..! Succes met alles de komende tijd, je klinkt zo enthousiast, komt helemaal goed!
Wauw grote nicht, nu word het allemaal wel heel echt! Je gaat voor het eerst vliegen en hoe ! haha. Ik kom 1 van deze weken nog langs hoor, ik laat je niet gaan zonder afscheid te hebben genomen. En hoe gaaf dat je kangeroes in de voortuin hebt?! Nou ik zie je snel !
kus
Aaaah, het komt allemaal wel heel dichtbij! Je hoeft je geen zorgen te maken over het overstappen hoor, zolang je niet in paniek raakt gaat dat goed (ervaring).
Hoe laat vertrek je dé vrijdagochtend van huis? (A)
xxx
hi lief,
je hebt het top geregeld! had niet anders van je verwacht! wat boffen wij dat we zo dicht bij schiphol wonen! plan de dag vrij in mijn agenda. want ik wil je heel graag even knuffelen voor je gaat! 7 maanden is wel erg lang! het gezin ziet er gezellig uit, en jij kan genoeg bedenken op met de kids te doen. als je ideeen op zijn laat maar weten, dan trek ik mijn lade kast open. vergeet niet ze de hollandse splletjes, als zaklopen, aardappel race, spijkerpoepen enz. te leren he! want jij een nieuwe cultuur, dan hun ook maar wat leren. ha,ha.
lieverd I love You en tot vrijdag de 28ste dan maar. mag ik taart halen? en heb je voorkeur? dikke kus en knuffel van mij en de ruigies.
Ey kleine ;), Dat heb je allemaal even snel voor elkaar. De plannen waren er natuurlijk al even maar de uitvoering heb je toch in maandje rond.
Ik hoop dat je het heel erg naar je zin gaat hebben. Vooral het land want met die kids zit jij zeker goed.
In de catogorie wat neem ik mee kom je al een heel eind met je bikini ;) alhoewel adelaide ook wel is koud kan zijn.
Heb je eigenlijk al plannen voor je trip na je werk? of kijk je dat nog beetje aan?
Schat succes nog daar met al het geregel en ik zie je snel!
Dikke Kus van je neefje
Lottieee!!!
Je hebt gelijk, het komt ineens wel heel dicht bij zodra je afscheid neemt van iedereen. Maar ja, dat hoort er bij. Genieten, dat wordt het!
Maar wat een vluchten zeg. Heel veel succes! Mijn vlucht was.. Tja, de lounge was geweldig op het vliegveld. Gratis drankjes en hapjes, geweldig. Maar de vlucht, ik zat naast een dikke duitser, met snor, die echt alle ruimte in nam. Maar ach, het is het waard! Even doorzetten, je bent er zo! (grapje, gaat erg lang duren)
Lottie, t beste maar weer, heeeeeeeeeeel veeeeeeel succes met de laatste dingen, en laat het horen wanneer je er bent!
Wij dachten laten we eens checken wanneer Lotte verhuist naar de andere kant van de wereld. Maar je zit er dus al (wij lezen website op zondag 30okt). Tjonge, da's mooi snel voor je gegaan.
Wij hoopte je nog te zien in begin november en je veel plezier en succs te wensen.
Dat natuurlijk als nog! Mar dan niet live, maar via de mail.
Maak er een geweldige tijd van!
Groetjes uit Groningen,
Ivo en carin