Lotte in Australië!

Weken 27 t/m 28,5; Adelaide, The Ghan, Alice Springs & een hoop nieuwe Vrienden!

Lieve familie, vrienden, andere belangstellenden etc,

Verassing! Alweer een nieuw verhaal voor op mijn blog. Nadat ik voor het vorige verhaal zoveel moeite moest doen, omdat ik alles over de twee maanden ervoor moest vertellen, heb ik besloten om het nu echt beter bij te houden! Helemaal omdat ik nu reis en dus zelf mijn tijd in kan delen, hoop ik dat dat beter gaat lukken.. Het enige 'nadeel' is dat mijn verhalen nu wel korter worden. Maar da's niet erg, toch? Na mijn vorige bericht is er een hoop gebeurd, dus hier gaan we dan!

Ik heb de rest van vorige week vooral besteed aan het afscheid nemen van alles en het inpakken van al mijn spullen. Ik heb geprobeerd enigszins bewust alle dingen voor de laatste keer te doen, maar ik merk dat dat niet bij alles gelukt is, aangezien heel veel toch echt vanzelfsprekend was geworden. Wel heb ik erg bewust de laatste keer met Clarissa een 'Hot White Chocolate' in Blessed Cheese gedronken en zijn de jongens en ik bewust voor de laatste keer naar het Skatepark geweest. Het inpakken was, zoals altijd bij mij, een klus die ik tot het laatste moment heb uitgesteld. Zo stond ik vrijdag- op zaterdagnacht nog kleding op te rollen en in mijn tas te proppen.. Ik had donderdag een opbergdoos gekocht en die vrijdagochtend gevuld met alles wat ik naar huis wilde sturen. Die doos heb ik vrijdagmiddag gepost; 12,5 kg van mijn spullen is, als het goed is, in de boot op weg naar Nederland, waar het over 2 tot 3 maanden aan zal komen.

Donderdagavond hebben de Sommariva's me mee uit eten genomen. Ze wilden me al de hele tijd meenemen naar 'The Victory', een pub in Sellicks Beach, zo'n 20 min van McLaren Vale vandaan, maar dat was er nooit van gekomen. Nu hadden we eindelijk een excuus, haha. Het eten was erg lekker en de sfeer redelijk relaxt, ook al was er wat stress, want ze vonden het toch erg vervelend dat ik ze ging verlaten. Vrijdagavond was het plan dat Tamara 'mijn lievelingseten', schnitzels met coleslaw, klaar zou maken, maar uiteindelijk heb ik daar zelf bijna alles voor klaar gemaakt. Desalniettemin was het erg lekker. De avond verder verliep nogal emotioneel en chaotisch..

Zaterdagochtend was het dan tijd om afscheid te nemen. Na een laatste ontbijt samen werd ik snel op het treinstation in Noarlunga afgezet. Het voelde erg raar en gehaast, maar ik was blij aan mijn avontuur te beginnen! Ik heb de trein naar Adelaide genomen en daar mijn hostel opgezocht. Na daar ingecheckt en wat dingetjes geregeld te hebben, was ik rond 14u op weg naar Gawler! Mensen erg dicht bij me weten wat ik daar deed; ik wilde graag naar de plek waar McLeod's Daughters, de televisie-serie waarmee dit alles begon, opgenomen is. Toen ik daar eenmaal aankwam bleek dat ik helaas niet meer naar de sets toe kon, maar wel allerlei kleine exposities in Gawler zelf kon bekijken, gratis! Dus dat heb ik toen maar gedaan. Op de terugweg richting het station van Gawler liep ik langs een bordje 'Dutch Liquorice', waar ik de verleiding niet van kon weerstaan, natuurlijk. Eenmaal binnen bleek al snel dat de eigenaar ook echt Nederlands kon; ik hoorde hem tegen een meisje (zijn dochter, zo bleek later) praten. Ik heb zo'n 30 min met dat haar, Cara, staan praten. Erg gezellig om van gedachten te wisselen met een ander Nederlands meisje! Na ons gesprek heb ik snel wat Nederlands drop & salmiak-snoep ingeslagen en ben ik naar de trein gelopen. Ik was rond 19u weer terug in het hostel, zodat ik genoeg tijd had me voor te bereiden op mijn afspraak met Clarissa. We hebben gezellig was gegeten in 'The STAG', waar we na afloop ook nog even een drankje gedaan hebben. Het was 01u voor ik terug was in het hostel..

Zondag begon mijn echte reizen pas echt; om 12u20 vertrok mijn trein richting Alice Springs! Aangezien het om 10u uitcheck-tijd was, ben ik daarna maar direct richting treinstation vertrokken. Eenmaal daar heb ik snel ingecheckt en had ik nog ruim een uur om me dood te vervelen.. Raar genoeg bleek dat mijn 'grote' Backpack ‘maar' 12,5 kg woog; ik vond hem zwaar genoeg! Eenmaal in de trein bleek dat ik naast Jill zat; een Taiwanese vrouw waar ik gezellig mee heb gekletst, maar die ook gewoon lekker haar eigen ding deed. Heerlijk! Na een lange nacht, de stoelen in de trein slapen niet echt super en de Afrikaanse familie (10 man) die bij ons in de coupé zat was ook niet altijd even stil, kwamen we tegen 14u eindelijk in Alice Springs aan. Na een snel tripje richting het centrum heb ik mijn tas gepakt voor de tour en de rest van mijn bagage in de 'Storage-room' gedaan, want ik moest vroeg op..

Dinsdagochtend was het dan zo ver; om 04u45 ging mijn wekker, want om 06u zouden we worden opgepikt door onze tour-guides! Dus zo liepen er hier tussen 05u en 06u zo'n 20 mensen rond; half slapend, rillend van de kou, om hun ontbijt te regelen en zich klaar te maken voor vertrek en zo stonden we met z'n allen bibberend en gapend te wachten op de busjes. In de bus knoopte ik al snel een gesprek aan met Laetitia. 25 en uit Nederland! Dus dat was erg gezellig, we hebben veel met elkaar en nog een paar andere meiden opgetrokken, deze dagen. Dag 1, dinsdag, was erg vol en gehaast; we begonnen met de lange (zo'n 4-5 uur) rit richting Kings Canyon, waar we een mooie, lange (4 uur) wandeling hebben gemaakt die ons o.a. door 'The Garden of Eden' leidde & ons naar een ‘waterhole' waar we even lekker hebben gezwommen. Daarna was het alweer tijd voor de rit richting onze slaapplek; een vuurplek, waar een afdak en een waterloos-toilet vlakbij waren. Dus onderweg daar naartoe hebben we nog even hout verzameld, zodat we een goed vuur konden maken om te koken en ons warm te houden. Rond 22u30 lag bijna iedereen al in zijn/haar 'swag' (Google het maar, kan het niet zo goed uitleggen) onder de sterrenhemel! Mijn droom kwam uit, zo'n geweldige ervaring!

Woensdagochtend werden we om 05u gewekt, want we hadden opnieuw van alles te doen. We vertrokken richting de camping van Ayers Rock voor een snelle douche en ontbijt, nadat we onderweg opnieuw hout hadden verzameld. Na het ontbijt vertrokken we richting Kata Tjuta, voor de 'Valley of the Winds'-wandeling. Deze wandeling was opnieuw lang, maar beter te doen doordat we niet op het heetst van de dag vertrokken. Na een heerlijke lunch was het tijd om over de Aboriginal-cultuur te leren, dus vertrokken we richting het 'Aboriginal Cultural Centre', vlakbij Uluru. We hebben er van alles bekeken en geleerd, om daarna een wandeling, de 'Mala Walk', bij Uluru te maken om de geleerde dingen in het echt te bekijken. Daarna was het alweer bijna etenstijd, dus vertrokken we richting Uluru zelf om daar, onder het genot van overheerlijke noedels met roergebakken groenten en kip, de zonsondergang te bekijken.'s Avonds sliepen we, met nog 2 andere tour-groepen, op de Ayers Rock camping. We hebben er maar een beetje een feestje van gemaakt met muziek & cider..

Donderdagochtend werden we opnieuw rond 05u wakker gemaakt, want we gingen de zonsopgang over Uluru bekijken! Dus daar stonden we dan, 06u15, bibberend van de kou, naar die grote steen te staren. Maar het was supermooi! Helaas was mijn eigen camera niet echt geweldig in het maken van foto's in het donker, maar ik heb mijn best gedaan en van anderen hun foto's gekregen.. Na een heerlijk ontbijtje waren we om 08u alweer begonnen aan onze laatste wandeling; 'The Base Walk', een rondje om Uluru van zo'n 10km. We hadden nog twee andere opties gekregen, een wandeling van 6km of Uluru beklimmen, maar aangezien ik zoveel mogelijk wilde zien, ontzettende hoogtevrees heb en de Aboriginals eigenlijk niet willen dat je 'hun rots' beklimt, koos ik voor de 10km. Voor alle opties gold hetzelfde; we hadden twee uur de tijd, zodat we op tijd weer op weg konden. Uiteindelijk zijn we rond 10u30 vertrokken om, via het vliegveld, een lunch en een stop op een Kamelen-boerderij (voor de optionele 'Camel-ride'; was mij de moeite niet waard..) rond 18u weer terug te zijn in het hostel. Daar heb ik me gehaast, want om 19u15 vertrokken we alweer op ons volgende uitje; het afsluitingsetentje & -drankje in 'The Rock Bar', hier in Alice Springs. Na deze gezellige afsluiter van deze super leuke dagen waar ik zoveel leuke mensen heb ontmoet, lag ik rond 00u30 in bed..

De laatste paar dagen heb ik dan ook besteed aan bijkomen van alle drukte van de afgelopen dagen. Aangezien ik hier gratis internet heb, heb ik daar maar even gebruik van gemaakt. Zo heb ik mijn tour in Darwin geboekt, hostels uitgekozen en zet ik nu dit nieuwe verhaal met foto's online. Daarnaast heb ik wat boodschapjes gedaan en nieuwe schoenen gekocht om in te wandelen. De mijne waren namelijk tijdens de eerste wandeling van mijn tour kapot gegaan; de zolen lieten los. Aan het einde van de tour was één van de zolen er zelfs helemaal af! Aangezien er hier geen betrouwbare schoenmakers zijn en zelf lijmen waarschijnlijk ook niet de gewenste resultaten oplevert, heb ik besloten om maar goedkoop nieuwe sportschoenen aan te schaffen. Nu we het toch over kleding hebben; ik heb ook opnieuw mijn kleding uitgezocht. Ik heb een paar dingen apart gehouden om naar huis te sturen, want mijn backpack staat nog steeds op knappen...

Maandag zal ik besteden aan wassen en inpakken, want maandagavond om 18u vertrekt mijn trein richting Darwin! Daar zal ik één nachtje in een hostel slapen, om dan opnieuw vroeg te vertrekken op tour. Deze keer zal ik het Kakadu National Park gaan verkennen, op een 3 daagse tour. Ik zal, met nog zo'n 10 anderen, in een 'four-wheel-drive' het park verkennen en er kamperen. Ik heb er nu al zin in! Na mijn tour zal ik nog één nachtje in het hostel slapen, om daarna de dag in Darwin en de nacht, tenzij mij anders wordt aangeraden, op het vliegveld door te brengen. Want zondag 20 mei, om 06u20 vertrekt mijn vliegtuig richting Cairns! Wat ik daar ga uitspoken weet ik nog niet, maar dat laat ik jullie in mijn volgende verhaal, vanuit Darwin, weten!

Ik zal wat foto's uitzoeken en hier plaatsen.. Tot volgende keer!

Liefs & knuffels,

Lotte